Una segona oportunitat ! -recicla-restaura-crea-

Una segona oportunitat!

Un dels materials més populars per reciclar són els palets de fusta, aquestes plataformes utilitzades per transportar i emmagatzemar grans i pesades caixes. Utilitzem la imaginació. Decora i recicla amb els nostres mobles de palets de fusta.

Les biblioteques o vitrines són part fonamental de la major part de les sales. Però no sempre tenim els diners per fer aquesta inversió. Si prefereixes optar per alguna cosa original en comptes de comprar els mateixos mobles que tothom, llavors t’animo a fer una biblioteca, una terrassa o un menjador amb palets.

La millor manera és optar per un disseny tipus modular, instal·lant diverses caixes de palets a la paret i dissenyant el nostre propi moble. Això et permetrà variar en dissenys i també en colors, ja que moltes persones opten per pintar, una mica d’imaginació fa la diferència.

IMG-20150311-WA0001IMG-20150311-WA0002

Un dia de bon matí, vaig veure una cadira trencada al contenidor que hi ha davant de casa. La veritat és que, d’entrada, tenia més números d’acabar triturada en una planta de reciclatge que de ser restaurada, sort que la meva dona va insistir tant a restaurar-la que vam decidir donar-li una segona oportunitat.

D’entrada, un cop comprovat que teníem tots els trossos, vaig començar per rentar-li la cara amb un bon decapant. El següent pas va ser tractar-la amb un producte químic que eliminés els corcs. Ara venia el pas més difícil, reconstruir aquest puzle. El seient era relativament fàcil per que encaixava tot bé i amb cola blanca i uns bons serjants ja teníem la part superior feta.

Reconstruir les potes de la cadira va ser el més difícil, ja que la solució passava per unir els dos trossos de les potes amb l’ajut de petites espigues de fusta encaixades dins les potes després de fer els forats amb la broca i, un cop seca la cola, reconstruir amb massilla les parts de fusta que faltaven en el lloc de trencament.

Un cop ja teníem les quatre potes senceres, s’unien les potes amb els travessers, igual que abans,amb l’ajut d’espigues de fusta, cola blanca i massilla. La unió del seient amb les potes també és va fer amb espigues de fusta. Un cop ja teníem la cadira reconstruïda, ja sols quedava anivellar la cadira, és a dir, serrar una mica les potes que no estiguessin anivellades amb les altres.

Amb el puzle ja acabat només em va quedar polir bé tota la fusta amb paper de vidre començant per un gra més gruixut i acabant amb un gra més fi. Després quan la fusta ja presentava tot el seu resplendor ja sols quedava donar un toc de color per uniformar la massilla amb la fusta, unes quantes capes de goma laca i finalment un bona cera per lluir.

El resultat final va merèixer tot l’esforç realitzat per part de tots de casa que d’una manera o altra vam contribuir a donar-li una segona oportunitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s