CIUTAT MORTA CONTINUA VIVA

Dissabte, 14 de febrer del 2015

Associació de juristes de Barcelona implicats al cas 4F

Tot va començar l’any 2006 quan un grup de joves va ocupar un edifici públic i la Guàrdia Urbana de Barcelona va acudir a desallotjar-lo. Com a conseqüència de tot això un policia continua avui dia en estat vegetatiu i dels diferents detinguts una noia es va suïcidar durant un permís. El passat 20 de gener Jesús Rodríguez va escriure un article en el qual acusa la Fiscalia del cas 4F de “no voler saber res de proves, testimonis o indicis que deixessin el cas sense culpables”.

Com que el cas torna a ser un tema d’actualitat, a causa de l’emissió del documental Ciutat morta, volem exposar la nostra opinió contestant a Jesús Rodríguez ja que el que diu al seu article no és cert. Les proves rebutjades no eren concloents i volem explicar l’actuació de la Fiscalia.

En primer lloc, pel que fa a les proves, cal saber que durant el judici vam estudiar totes les aportacions però que algunes no eren prou clares i per això les vam desestimar. Les proves no acceptades no eren justificatòries de res. Podeu pensar que volíem trobar culpables i per això no vam acceptar certes proves que podrien provar la innocència dels detinguts, en canvi el Tribunal Suprem va ratificar la nostra sentència i convé destacar que va augmentar-hi la pena.

Per una altra banda, s’hauria pogut dur a terme una investigació interna del cas per part de la policia, però el poder judicial és independent. Som un col·lectiu totalment imparcial i ens vam basar en les proves aportades tant per part dels acusats com per part de l’acusació. Estem a favor de reobrir el cas, però fins ara només apareixen rumors i no hi ha proves noves que demostrin errors anteriors i que donin peu a reobrir de nou el cas.

Recapitulant, és cert que vam desestimar certes proves que es van aportar al judici per part dels acusats, però cal saber que el contingut d’aquestes proves no era vinculant de res. Considerem que la justícia va actuar correctament i cal tornar a dir que així ho va ratificar el Tribunal Suprem en la sentència posterior augmentat la pena.

Lorena

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s