4F vs policia                              

Sindicat de policies de Catalunya (SPC)

12/02/2015

El dia 20 gener de 2015 Jesús Rodríguez va publicar un article del paper que va tenir la policia i la resta d’institucions en el cas 4F . A més,  va acusar a la policia de corruptes, torturadors i d’actuar indiscriminadament contra  les minories. Creiem que avui en dia la policia està per ajudar i  garantir els drets i deures de totes les persones, siguin quines siguin, i ningú ha de  posar la ciutadania en contra de la policia.

Els fets del 4F van ser investigats i jutjats .Totes les parts van presentar els  arguments necessaris i finalment un grup de joves van ser condemnats. Van recórrer la sentència al Tribunal Suprem, i no només aquest Tribunal va ratificar la sentencia  sinó que en va ampliar les penes .

Un altre punt important , del qual s’oblida el  Sr. Rodríguez, és que aquell dia hi va haver molts policies que van ser testimonis dels fets  , però clar, ell parla únicament de dos policies condemnats per tortures anys després. Ningú pot assegurar que aquests dos policies torturessin aquella nit ni a cada actuació que hagin fet com a policies.

Cal recordar també les unitats policials UPAS i UNOC  . Són unitats policials que han realitzat una bona tasca i han donat una resposta positiva als requeriments dels ciutadans. Per exemple , els veïns i comerciants del barri de Ciutat Vella manifesten que els fets que els donen una gran inseguretat són els robatoris,  el tràfic de drogues , la prostitució al carrer, la venda ambulant, sorolls , baralles ,  les persones que es pixen al carrer, etc. Aquestes unitats i la resta de policies compleixen les ordenances municipals i les lleis  i no actuen de manera indiscriminada contra els grups antisistemes, la venda ambulant ni contra les treballadores sexuals.

Per concloure , la Guàrdia Urbana ha actuat en tot moment amb total transparència. Han intentat mantenir la convivència d’una manera pacífica i aplicant les lleis , encara que a vegades per culpa d’una minoria no ha estat possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s