Els mercats del món

Arreu del món hi ha civilitzacions diferents, amb les seves cultures i costums. Totes distintes, però totes tenen quelcom en comú: els mercats.

Des de l’antiguitat la gent ha comerciat amb tot tipus de mercaderies, ja siguin béns o aliments, a canvi d’altres. Els mercats han estat el motor de grans civilitzacions. Han escrit història. Han creat rutes inspiradores de contes i somnis. En definitiva, els mercats son vida.

Avui inicio un viatge pels mercats del món, les seves históries, vistes, mercaderies i les experiències que he viscut. Gràcies a haver estat endinsada en aquets mercats podré compartir amb vosaltres consells. Espero rebre les vostres opinions. Aquest blog és un mercat en el què podrem intercanviar coneixement.

Aixi doncs, iniciem aquest viatge!

Nord-Àfrica.

La zona del nord d’Àfrica, coneguda geogràficament com el Magreb té un denominador comú en quan a mercats, tots tenen un patró basat en la relació propera del venedor i el comprador. Els artesans estan a la vista dels possibles compradors per a què puguin apreciar la feina i l’esforç.

Les olors , els colors , la musica , les serps, les dents i dentadures, els animalons que s’apropen a tots, el canvi  que es va establint del mati a la nit, sembla que estiguis a un altre món.

12

BCN

El mercat més famós de la Ciutat Comtal, “ Els Encants·” és ubicat en una estructura arquitectònica modernista, que ofereix un gran contrast amb tots els elements que es venen, coses antigues, des d’un botó de nacra a peces de metall, ceràmiques, mobles de fusta amb incrustacions d’ivori, objectes d’argent, veritables peçes d’antiguitat. Tot té un valor relatiu, segons les teves necessitats i també les de la teva butxaca. És visitat no solament per catalans sinó també per estrangers i interioristes per fer decoracions d’importants botigues o per atrezzos d’obres de teatre.

3

4

Nova York – Chinatown

A la ciutat que mai dorm, els mercats viuen tant de dia com de nit.

És el districte de les imitacions de luxe per excel·lència a la ciutat més competitiva i luxosa del món occidental.

És sorprenent la capacitat que arriben a tenir les petites paradetes del carrer en les què pots veure catàlegs propis de les grans firmes, oferint-ne unes possibilitats que per a moltes butxaques són molts llunyanes, però que ens apropa una mica més al famós “somni americà”. En aquesta ciutat, tot és possible.

5

Londres – Camden

És un dels barris més extravagants que he visitat mai. No es el típic mercat de segona mà. És una subcultura pròpia, tothom assumeix que la roba de segona mà és tan bona com la que t’acabes de comprar a la botiga de la cantonada, i si tens sort pots trobar un Versace o Prada que encara porta l’etiqueta del preu original. Són habituals entre els anglesos vendre tot el que no vols més o no ho far servir, tot al contrari de mi, que sempre trobo un lloc per guardar-ho. A casa em diuen que els trasters el vaig inventar jo.

6

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s