Renovar-se o morir

A finals d’estiu del 2014 vaig marcar-me com a nova fita treure’m el curs de nivell D de català. Vaig deixar la meva sol·licitud tant a la Universitat de Barcelona (UB) com al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), al Servei Local de Català de Castelldefels. Finalment vaig inscriure’m al més a prop de casa, a Castelldefels. L’objectiu principal va ser aconseguir el nivell D perquè dóna puntuació a la borsa de treball de la feina.

Tot va començar a l’octubre amb classes presencials, dos dies per setmana i a última hora del dia. La meva agradable sorpresa va ser que anaven passant les hores i les setmanes ràpidament: Era tal la motivació per tornar a l’aula… Han estat moments en què em distreia, em relaxava i passava una bona estona; i sí, també adquirint coneixements. Les propostes del nostre professor, en Jaume, eren lúdiques, dinàmiques i majoritàriament col·lectives. Per a mi, i crec que també per als meus companys, era un mètode nou que ningú de nosaltres coneixia però que ens motivava i feia que el nivell d’implicació fos generalitzat.

Què puc dir de l’educació lúdica? Simplement visca, visca i visca!!! Quan era un infant ja trobava que repetir taules i xifres com un lloro no era gaire eficient en mi. Quan estava a punt de finalitzar l’etapa de l’institut vaig començar a veure que entendre allò que feies era imprescindible per poder progressar en els coneixements. La universitat em va proporcionar que no només és necessari entendre, sinó que també saber el perquè i transmetre-ho. No ha estat fins a conèixer les classes d’en Jaume que he vist que una altra manera d’ensenyar és possible. Activitats col·lectives, sempre dirigides per uns veïns fins al moment desconeguts, propostes lúdiques, debats d’actualitat, l’ús de les noves tecnologies –per a mi desconegudes- i sempre, sempre amb un gran respecte i una mà trencada per a la correcció per part del Jaume. Aprenentatge new age.

Els cotxes van passar d’anar amb benzina al gasoil, escriure a mà pertany a un passat que per molts ja sona llunyà… Igual que el món es mou i canvia, deixem espai per al nou model educatiu lúdic, obert a tothom, motivador i en canvi constant!!!!!!!!!!

foto-grupal1grupjaume amb cordills

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s