Ressenya ( Els veïns de dalt )

Ressenya ( Els veïns de dalt )

Obra: Els veïns de dalt
Autor  i director: Cesc Gay
Coproducció de: Elefant, Teatre Romea i Mol Produccions

El teatre Romea alberga des del 19 de març fins al 17 de maig Els veïns de dalt, una tragicomèdia amb un punt d’ironia i d’humor que puja a escena amb un grup d’autors interessants : Nora Navas, Jordi Rico, Àgata Roca i Pere Arquillué sota la direcció de Cesc Gay. L’obra suposa la primera incursió en el teatre de Cesc Gay,autor de pel·lícules com Una pistola en cada mano o En la ciudad.

L’obra s’estructura en un sol acte que dura aproximadament noranta minuts. Amb només quatre personatges sobre l’escenari, l’Anna ( Àgata Roca ), el Juli  ( Pere Arquillué ), la Glòria ( Nora Navas ) i el Salva (Jordi Rico ), es dóna inici  la nit en què  els quatre queden per un sopar en el domicili dels veïns de baix com a agraïment de l’ajuda prestada que els van donar durant el trasllat i instal·lació en el pis. Però les excuses per evitar el sopar van mostrant els problemes que té la parella, una vida plena de retrets i de monotonia. La confessió de les pràctiques sexuals que tenen els veïns de dalt portaran als protagonistes principals a descobrir la crisi de parella que tenen i que els porta al límit i els fa prendre decisions sobre la seva relació.

L’obra d’alguna manera es refereix a fets autobiogràfics i anecdòtics de la vida de Gay la qual reflexiona sobre la convivència i la vida en parella,tema el dels problemes quotidians de parella que Gay ja havia narrat recordem per exemple Jet lag.

En general, Els veïns de dalt és una tragicomèdia lleugera, senzilla, fàcil de seguir, molt divertida i bastant humana. A més a més, deixa bon sabor de boca i amb ganes de tornar-la a veure. Sobretot, cal remarcar l’actuació del personatge de Juli ( Pere Arquillué ) que aporta gran part de la comicitat de l’obra.

Maite López

Deixa un comentari