ELS VEÏNS DE DALT I LA MEVA VISIÓ

Obra: Els veïns de dalt
Autor: Cesc Gay
Representada per: Nora Navas, Jordi Rico, Pere Arquillué i Àgata Roca
L’obra es representa actualment al Teatre Romea, de la localitat de Barcelona, fins el dia 15 de maig de 2015.
Durada de l’obra: 1hora i 25 minuts
 ElsVeins
En primer lloc, l’obra de teatre en qüestió parla de la historia d’un matrimoni consolidat i que fa molts anys que conviuen en parella, encara que no és el seu millor moment. Aqquests veïns fa un temps que tenen uns veïns al pis de dalt que no paren de fer sorolls extranys, juntament amb gemecs i esbufecs. De manera que els veïns de dalt són convidats a un sopar entre els veïns que promet tractar els assumptes més delicats de la convivència. Tot plegat amb un to de tragicomèdia que desencadenarà amb un dels grans reptes de la vida com és el de la convivència entre les parelles i sobretot amb els veïns.
En segon lloc, val a dir que l’obra està basada en fets reals ja que en Cesc Gay va tenir uns veïns de dalt la casa de la família i que van ser els inspiradors d’aquesta obra de teatre. Gràcies a aquests veïns a vist la llum la primera obra teatral d’en Cesc Gay. Tot i que l’autor ja havia tractat sobre la temàtica del món de les parelles en diferents obres cinematogràfiques, com per exemple V.O.S.

D’altra banda, l’obra també recorda a altres obres que parlen dels problemes entre parelles com per exemple: Qui té por de Virgina Woolf, d’Edward Albee; Cremats, de Roger Penya.
Així doncs, la primera obra de Cesc Gay no ha deixat de sorprendre al públic. Bona part del mèrit penso que el tenen els actors i les actrius que l’han representada. Tot i que, en diferents moments de l’obra hi havia tanta comèdia que el públic no podia parar de riure. Això va afectar una miqueta el ritme de l’obra i feia que els actors i actrius haguessin d‘aturar els diàlegs perquè si no el públic no els haguessin pogut sentir. No obstant aquesta puntualització i tenint en compte l’experiència de l’autor en el marc teatral, la meva recomanació és que no us la perdeu. I més us diré si hagués de posar-li una puntuació d’una a cinc estrelles l’hi posariaun quatre. Ara bé, us toca a vosaltres anar a veure-la i puntuar-la!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s