LA GAMIFICACIÓ FUNCIONA

Soc una alumna del nivell C2 del Servei Local de Català de Castelldefels i en aquest reportatge us vull explicar la meva experiència d’aquest curs.

Al mes d’octubre, quan ja quasi be tothom s’havia matriculat per treure’s el C2 vaig despertar i vaig veure la necessitat per tal d’obtenir mèrits a la bossa d’interins de fer el curs que estem a punt de finalitzar.

I haig de dir que des de bon començament aquest curs ha sigut totalment diferent a tot el que he estudiat fins ara. De bon principi el nostre professor, en Jaume, ens va proposar de treballar a través de la gamificació, i dic que ens va proposar perquè en aquest curs tot es fa d’aquesta manera, les coses es parlen, es proposen, es dialoga, es treballa en grup, es comparteix per tal d’ajudar-nos els uns als altres amb l’objectiu d’aprendre i millorar. Tot i que al principi no ho acabava de veure a causa que la meva ensenyança sempre ha sigut molt tradicional, a poc a poc he anat veient com hem millorat, com hem anat assolint els continguts, les explicacions, els exercicis.

20150310_211729

Junt amb aquest mètode de treball també hem introduït l’ús de les noves tecnologies, tant per corregir els nostres exercicis fent us dels enllaços que ens indica el professor, com fent servir l’Instagram, el Dropbox o creant un blog. Personalment em suposa un seriós problema ja que soc bastant neòfita en aquestes qüestions tecnològiques.

També haig de destacar que per amenitzar encara més l’aprenentatge de la llengua hem fet dos sortides al teatre, una al teatre de Castelldefels a veure Marilula i l’altrq al teatre Romea per veure Els veïns de dalt, donant pas així a aprendre a fer una ressenya i a aconseguir crear encara més ambient de grup.

veins de dalt 4

Això sí, si haig de destacar alguna de les feines que hem desenvolupat al curs és el debat i posterior article d’opinió que vam haver de redactar a partir de visionar el documental Ciutat morta. Aquest polèmic documental va generar un debat on vam haver de defensar diferents opinions i postures tot fent ús dels recurs de la cortesia lingüística, i per suposat aquest debat va estar dirigit per en Jaume, un professor del qual sempre podré dir que he tingut la sort i l’honor de tenir-lo com a tal, una persona que ofereix a cada sessió tot el millor que et pot ensenyar i transmetre i que en poc temps ha aconseguit formar un grup que espero i desitjo puguem continuar sent-ho, un cop hagi finalitzat el curs… que fort !

IMG-20150429-WA0055

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s