Ciutat morta, veritat absoluta?

Volem pronunciar-nos, com a col·lectiu de policies, en resposta a l’article del senyor Jesús Rodríguez publicat a La Directa que feia referència al documental Ciutat morta i donava la seva particular opinió sobre diferents col·lectius com ara els policies, els periodistes, els juristes i els polítics. En el documental es parlava de presumptes injustícies, presumptes tortures, presumptes mirades en altres direccions i presumptes culpables i innocents. Tot molt ben explicat amb testimonis i entrevistes a amics, familiars i coneguts de les persones enjudiciades i condemnades per diferents tribunals.

En aquest escrit, Sr. Rodríguez, li volem expressar que nosaltres no compartim la seva opinió. Nosaltres, que representem el col·lectiu de la policia, creiem en la vocació de servei i en la defensa del drets i de les llibertats públiques de tots el ciutadans. A més a més, li volem dir que vostè, Sr. Rodríguez, no té la veritat absoluta i dubtem de la seva imparcialitat a l’hora de defensar segons quins ideals. Un bon exemple d’això són les seves declaracions en el documental, dirigit pels senyors Xavier Artigues i Xapo Ortega, o bé que un dels dos cineastes es deixés veure a un acte públic amb una samarreta amb la inscripció “TOTS ELS MOSSOS SÓN UNS BASTARDS”. Sí senyors! Així vostès s’estan guanyant tota la credibilitat que pensem que tenen.

Així mateix, com a col·lectiu que vostè menysprea i calumnia pels mitjans de comunicació, li volem aclarir que la seva opinió per a nosaltres i per a la gent que pensa com nosaltres no és res més que això, una opinió. Ja que vostè no té la veritat absoluta i val la pena recordar que tots els dubtes que planteja el documental són fruit de testimonis que tenen lligams sentimentals o ideals compartits que intenten defensar els seus iguals.

Dit d’una altra manera, és lògic que dubtem davant de qualsevol cas del qual no tenim totes les proves damunt de la taula. Dubtem si només sentim la versió d’una de les parts de qualsevol història. Però, dubtarà vostè, Sr. Rodríguez, i farà dubtar a qualsevol persona que li falti la informació necessària per poder jutjar qualsevol cas. Ara bé, vostè creu que els jutges i magistrats que van portar el cas no els tenien? Vostè dubta de tota la professionalitat de l’Audiència Provincial i del Tribunal Suprem? Quin interès podrien tenir a enviar uns innocents a la presó?

Finalment, senyors lectors, nosaltres volem que reflexionin i pensin en el company policia que aquella nit es va acomiadar de la dona, dels fills i possiblement sortís de casa tot dient: “Carinyo, me’n vaig a treballar. Ja vindreu a veure’m a l’hospital”.

Què pensarien si aquest documental l’hagués realitzat la família, els amics o els companys de l’agent que es troba en estat vegetal? Quina imatge tindrien de les bones persones que llencen pedres, tanques i torretes que deixen a persones en estat vegetal? Quantes persones que són a la presó pensen que veritablement són culpables? Reflexioni, senyor Rodríguez, i reflexionin, senyors lectors, ja que no ens podem creure totes les opinions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s