Els veïns de dalt, una genial comèdia d’en Cesc Gay

Amb el director Cesc Gay al capdavant, una carrera que va començar amb el debut al cine amb Hotel Room el 1998, reconeixement internacional amb la pel·lícula En la ciudad el 2003 i nomenat diverses vegades com a millor director als premis Goya, Gaudí i la Concha de Plata.

Actors de referència com:
Nora Navas, premiada amb un premi Gaudí, un Goya i una Concha de Plata per una magnífica interpretació a Pa negre. Partícep en sèries conegudes com Ventdelplà, Jet Lag i obres teatrals d’èxit com Fuera de cuadro i Les tres germanes.
Àgata Roca, actriu d’obres i de cinema, així com presentadora de televisió. Obres de teatre com Delicades, Aventura i Dones com jo, al cinema amb Las horas del dia i En la ciudad i en sèries de TV com Felipe y Letizia, on interpretava a la infanta Cristina.
Pere Arquillué, actor català també que ha participat en sèries de TV com Jet Lag, Estació d’enllaç i Secrets de família, a les pel·lícules Princesas, El perquè de tot plegat i En la ciudad. Va debutar al teatre amb Tàlem.
Jordi Rico, un actor que fins fa ben poc el podíem veure en sèries de televisió com En tierra de Lobos i Porca misèria. En cinema va debutar amb Fuerte Apache i continuà amb El kaseron i Perdona si te llamo amor.

Recentment estrenada al teatre Romea (del 19 de març i fins al 17 de maig), aquesta magnífica comèdia interpretada pels quatre actors  ha engrandit la figura del reconegut director Cesc Gay. Focalitza l’humor irònic d’un matrimoni desgastat, contraresta la parella clàssica d’un amor estancat i la parella moderna des d’un punt de vista liberal. Un grup de quatre, tots reunits per un sopar, serà suficient per posar un rebombori d’experiències que a ningú deixarà indiferent.

L’obra es desenvolupa en un pis d’un dels matrimonis protagonistes. Un decorat simple però suficientment enriquit com per posar en escena una història que comença amb un matrimoni que decideix convidar els veïns de dalt seu, peculiars en tot cas. Com a contrapartida dels amfitrions, no s’esperen conèixer una parella tan poc habitual i, si més no, resultaran ser una bona teràpia dels uns cap als altres. És a dir, els veïns de dalt seran instigadors de les diferències entre la parlla amnfitriona, guies i assessors matrimonials sense voler-ho i uns veritables personatges que marcaran el futur d’un nou procés amorós.

Com a resultat, un fart de rialles i un clamorós aplaudiment. Sens dubte, una de les comèdies més portentoses de l’any. Una exusa perfecta per començar el cap de setmana i que farà que t’oblidis de l’exterior. Aquesta obra provocarà que, en sortir de la zona de butaques, es tinguin ganes de prendre unes copes en un ambient de col·loqui, de rialles i prendre part d’una conversa que de vegades serà picant i d’altres de reflexió. A simple vista, un guió senzill però molt ben treballat. Bon director, bons actors i molt bon ambient.

Javier Llorca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s