L’APRENENTATGE MITJANÇANT EL JOC

Vaig apuntar-me al Servei Local de Català de Castelldefels (SLC) per treure’m el nivell D de Català. Sempre havia volgut treure-me’l però mai havia tingut el convenciment per fer-ho. Els motius eren tornar a estudiar novament, deures, exàmens , llibres per aquí , llibres per allà, és a dir , la metodologia tradicional i això em creava molta angoixa. Finalment  vaig haver de treure-me’l i així aconseguir punts per poder treballar al costat de casa. Vaig deixar enrere l’angoixa i em vaig apuntar al SLC mentre intentava pensar  positivament.

Screenshot_2015-05-04-13-32-45 (2)

La meva sorpresa va ser quan van començar les classes  ja que esperava que comencessin amb una estructura definida mitjançant llibres de textos, temaris, apunts,  diccionaris i un professor  autoritari. Em vaig quedar sorprès per la metodologia utilitzada ja que des d’un començament ens van fer treballar en grup, a més a la tercera o quarta sessió entre tots havíem de construir un arbre com a símbol de la nostra classe.

IMG-20150429-WA0122      arbre

Les sessions passaven  i jo esperava que ens donessin un temari mentre pensava que tot això de treballar en grup era per despistar-nos. Finalment vaig entendre la metodologia que utilitzava el nostre professor, es a dir, utilitzar el joc i la tasca en grup com a metodologia de treball per tal d’influir i motivar  les persones.  I efectivament, a mesura que avançava el curs aprenia moltíssim i veia que el meu català millorava. Durant vuit mesos hem fet de tot, el resum d’un text, una notícia , un article d’opinió, la ressenya d’una obra de teatre,  un informe , hem repassat gramàtica, pronoms febles etc …

ElsVeins   ciutatmorta

Per concloure, aquesta nova metodologia anomenada gamificació ha funcionat . He après molt i m’ho he passat d’allò més bé treballant en grup. A més, he conegut un grup de persones increïbles amb les quals tinc moltes coses en comú. També puc dir que he tingut un  professor, en Jaume , que m’ha ensenyat una altra manera d’aprendre, ha utilitzat les noves tecnologies com a eina d’aprenentatge i ha aconseguit que m’interessi  més encara el català. Crec de debò que si a la meva època d’institut hagués tingut aquesta nova metodologia segur que podria haver arribat més lluny.

IMG-20141105-WA0007-1024x768   IMG-20150429-WA0042

2 pensaments sobre “L’APRENENTATGE MITJANÇANT EL JOC

  1. Estimat veí del C2,
    Per fi aquest curs m’he animat a fer el nivell D de català que tenia moltes ganes de fer tant per qüestions professionals com personals. Uns em deien que era molt difícil… però llavors una companya ens va explicar meravelles d’en Jaume i la seva metodologia.. i no m’ho vaig pensar.
    El primer dia de classe em va passar volant! Ja portem tres classes i la metodologia que està emprant en Jaume m’encanta.
    La metodologia és la base de tot aprenentatge. El treball cooperatiu, el joc i les noves tecnologies són eines molt motivadores. Estic molt contenta i segur que aprendré molt. M’ha agradat moltíssim l’activitat que váreu fer de l’arbre! Moltes gracies pel teu article!

    Liked by 2 people

Deixa un comentari