Els supositoris de l’alegria

 

El laboratori Foria ha començat a comercialitzar a Califòrnia uns supositoris de marihuana per combatre la dismenorrea, és a dir, el dolor menstrual. Califòrnia és un dels pocs estats estatunidencs on està permès el seu consum. La intenció del laboratori és compartir les propietats medicinals de la planta d’una manera egura i accessible per a les dones.

El supositori consta de tres ingredients naturals: mantega orgànica de cacau, CO2 extret de l’oli del cànnabis, THC (Tetrahidrocannabinol) i CBC (Cannabidiol). Cada càpsula conté 60mg de THC i 10 mg de cannabidiol. Utilitzen les propietats relaxants del cànnabis per interactuar amb les terminacions nervioses de l’úter, del coll d’aquest i dels ovaris i bloqueja la inflamació. El THC és el responsable dels efectes psicoactius. Des del laboratori asseguren que el component delta 9 THC és massa gran per absorbir-se mitjançant la vagina al contrari de quan es pren de manera inhalatòria. Per tant, no produeix alteracions psicomotrius, sinó només un estat de benestar absolut segons comenten algunes clientes. A més a més, no altera el ph vaginal. El format dels supositoris és similar al dels tampons, molt fàcils d’aplicar i es ven en paquets de quatre amb un preu de 40 euros.

La Dra. Helen Webberley de la Universitat de Oxford, assegura que tots els medicaments han de tenir la aprovació de la FDA (Food and Drugs Administration), publicat a The independent i alerta de possibles efectes adversos atès que no ha sigut avaluat. En canvi, el ginecòleg Dr. Morton Barke amb 50 anys d’experiència celebra que aquest producte ajudi a treure el dolor. No és el primer cop que s’utilitza aquesta planta per a tractaments mèdics.

En resum, actualment no existeix cap producte 100% efectiu contra la dismenorrrea i aquest producte sembla senzill, ràpid i eficaç. Cal remarcar la importància que és natural, no produeix toxicitat i si ajuda a treure el dolor crec que s’hauria de considerar la seva utilització i per tant, legalització.

2 pensaments sobre “Els supositoris de l’alegria

  1. Retroenllaç: Els supositoris de l’alegria | Els veÏns del C2

  2. No m’agrada gaire el consum de marihuana, llevat del coneixement que tinc sobre les propietats medicinals que té. Al contrari que els medicaments que prenem que són gairebé química, aquest producte és natural i això és un punt al seu favor. Potser no en un futur immediat, però si a llarg termini.
    Esther G

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s