LA NOVA TECNOLOGIA PROVOCA MALALTIES?

ondas

La nostra societat està molt tecnificada. Hi ha una creixent addicció als dispositius sense fils i una manca d’informació sobre els efectes de les ones electromagnètiques. Aquest fet genera noves pors.

Les línies elèctriques són molt imprescindibles avui en dia ja que ens faciliten molt la vida: cuinar en 1 minut (microones), estar connectat amb tot el món (mòbil, Wifi…)… i també han permès un avenç força important pel que fa a la medicina, com és el cas dels raigs X, però hem de saber que també generen camps electromagnètics. Uns camps misteriosos que no veiem ni escoltem però que sabem que existeixen al voltant de tot allò que funciona amb electricitat. Camps que tenen unes possibles conseqüències greus per a les persones.

Per una banda, els camps electromagnètics produïts per antenes, sistemes de telefonia mòbil, ones infraroges, llum ultraviolada, raig X, raig gamma… ocasionen malalties sobretot a les persones amb una hipersensibilitat electromagnètica (hi ha casos d’infarts, leucèmies i càncers).

Per altra banda, existeixen diversos estudis que demostren que els camps electromagnètics afecten els sers vius si es troben a prop d’ells, com per exemple, el fet que les abelles, rates o pardals evitin les radiacions electromagnètiques. A més a més, una universitat de França ha demostrat com els mòbils i antenes de telefonia poden ocasionar mals de cap, insomni i inclús impotència sexual. Certament, a les xarxes he trobat milers d’articles que consideren els camps electromagnètics nocius per a la salut i molt poques que opinin el contrari.

El geobiòleg Pere León, en el seu recent llibre La buena onda, ens dóna uns quants consells per tal de reduir els riscos sobre la nostra salut que provoquen els camps electromagnètics. Per exemple, a la nit, hem de posar en mode “avió” el mòbil quan dormim, hem de desconnectar el Wifi...

La Unió Europea ha fet unes recomanacions i ha generat unes normatives per a regular els camps electromagnètics al nostre país. L’OMS ha establert uns límits pel seu risc potencial. Així doncs, cal un principi de prudència davant d’aquestes dades ja que tot i que encara no han estat demostrades, en tenim prou evidencies.

Noemí Biosca Puig.

Un pensament sobre “LA NOVA TECNOLOGIA PROVOCA MALALTIES?

  1. Fa temps es parla i s´escriu sobre els efectes de les TIC, si són o no tan perjudicials per la salut dels éssers humans . Fins al moment no hi ha cap estudi científic que ho pugui demostrar al 100%, però com diu aquest article, hi ha prou evidències.
    Jo penso que ” el problema no és tant la tecnologia com l´ús que se´n fa “. És important que tothom prengui consciència i treballar per fer un bon ús de tots els artefactes elèctrics, aparells electrònics així com dels mtjans de transmissió de l´electricitat i radiofreqüències.

    Liked by 2 people

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s