Obres interminables per la gràcia del Govern

Obres del tercer tram del passeig marítim de Castelldefels, a punt de començar la recta final

El Punt Avui

Actualment els habitants de Castelldefels estem a l’espera de la finalització de les obres del tercer tram del passeig marítim, d’ 1,1 quilòmetres de llarg, que es van iniciar el dotze de novembre del 2014. L’estimació de la durada de les obres era d’uns 10 o 12 mesos amb una inversió de 2,1 milions d’euros. Malauradament, les obres del Passeig Marítim es van haver d’aturar dues vegades. La primera durant el mes de juny quan la constructora va demanar un augment del 7% en el pressupost inicial per l’eliminació d’unes plataformes, i va modificar així el projecte. La segona aturada, el 27 novembre del 2015 per discrepàncies entre el Ministeri i la Intervenció General de l’Estat, per un sobrecost de 4.554,81 euros a causa de la modificació en el projecte i el retard en la seva signatura.

Davant les contínues aturades de les obres, els veïns i el nou consistori de Castelldefels van expressar les seves queixes al Ministeri de Medi Ambient i van exigir la represa de les obres per tal de finalitzar amb els danys i perjudicis que patia la ciutadania. D’una banda, l’activitat econòmica dels negocis ubicats a la zona (comerços i restauració), s’ha vist molt afectada pel complicat accés i aparcament. D’altra banda, la gran dificultat de mobilitat dels veïns i habitants de la ciutat per poder accedir a la zona de la platja, a les instal·lacions de Port Ginesta o voltants.

En conclusió, l’execució en la data prevista d’un projecte important per a una ciutat hauria de ser la prioritat dels governants, si més no perquè ells s’han compromès a dur-la a terme. Nosaltres no tenim pas la culpa de les desavinences entre el Ministeri i la constructora adjudicatària, inicialment, i el Ministeri d’Hisenda i el de Medi Ambient, després. Per cert, tots dos ministeris del mateix govern, la qual cosa ens fa dubtar de la seva voluntat política i alhora ens fa pensar en si tot això realment ha esdevingut per problemes tècnics o per diferències de caire polític.

Un pensament sobre “Obres interminables per la gràcia del Govern

 1. L’últim dia de classe en Jaume va fer un sorteig per tal d’anar adjudicant a cadascú de nosaltres un article d’opinió que havíem fet anteriorment. Jo haig de fer un comentari sobre l’article de la Lídia.

  Primerament, he de dir que el tema escollit per la Lídia ha estat les obres interminables del passeig marítim de Castelldefels. L’article d’opinió descriu la situació actual de les obres d’ampliació del passeig marítim i de forma crítica ens va desgranant quina és la situació i els motius. Les dues aturades que s’hi han produït han estat de tipus econòmic. La primera aturada quan la constructora demana un augment sobre el pressupost inicial i la segona per discrepàncies entre el Ministeri d’Hisenda i el de Medi Ambient sobre el sobrecost que està tenint el projecte.

  Així mateix, descriu quines són les conseqüències que està tenint per a la ciutadania. S’estan produint perjudicis econòmics a la zona i incomoditat als veïns tant per problemes d’accessos com d’aparcament.

  Finalment, haig de dir que ha fet servir un llenguatge entenedor i ens ha descrit d’una manera clara les causes i les conseqüències del problema. En conjunt ens aproxima a la veritat d’aquesta situació, sembla que aquest retard és més una falta d’acord polític que de problemes tècnics.

  Amparo Gascó

  Liked by 2 people

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s