Protegim la mainada

La polèmica fotografia publicada a les xarxes socials pel torero Fran Rivera Ordóñez torejant amb la seva filla menor de cinc mesos als braços, ha creat un fort impacte a la societat. El torero diu que és una tradició familiar que el seu avi va fer amb el seu pare, el seu pare va torejar amb ell mateix i ell ara ha torejat amb la seva filla petita de cinc mesos. Per aquest motiu, el defensor del menor d’Andalusia ha denunciat aquesta pràctica a la Fiscalia de Menors.

FullSizeRender

Per una banda, estic d’acord amb les crítiques rebudes per part de la societat amb la pràctica del torero, amb el risc innecessari que ha exposat a la seva filla, encara que manifesti que aquesta pràctica la realitzava en un entorn molt controlat per ell mateix, i que amb ell, la nena es trobava més segura que portant la seva bossa de l’escola caminant pel carrer. Malgrat que no era un toro de 600 o 700 quilos i era una vaca petita, no deixa de ser un animal corpulent amb molta força, és a dir, que aquest animal en qualsevol moment pot donar-li un cop i fer-lo caure, fins i tot ell mateix pot entrebancar-se i deixar caure l’Infant.

 

D’altra banda, considero que és injust que se li hagi fet aquest tracte vexatori. Per posar un exemple, plantejaré unes preguntes: No és igual de perillós que un infant pugi a dalt de tot d’un castell humà? No és igual de perillós que un menor pugi amb un adult a una moto? Aquestes pràctiques que he exposat en forma de pregunta, unes de les mil que pot haver-hi, creieu que són pràctiques delictives per denunciar-les a fiscalies de menors? Jo crec que no. Aleshores per què s’ha denunciat el torero? Probablement és injust que se li hagi donat aquest tracte.
La seva professió, conjuntament amb la seva condició de personatge públic de la premsa rosa, ha posat en marxa la maquinària destructiva per part d’associacions animalistes que estan en contra de les curses de toros i de part de la societat que no suporta els personatges que surten en aquest tipus de premsa. Vull deixar clar que sóc membre d’una protectora d’animals. Per tant, estic en contra dels espectacles taurins. Bé, si d’això se li pot dir espectacle! I no m’agrada gens el maltractament animal, però s’ha de deixar de banda les desavinences amb la professió del torero i no posar en riscos innecessaris a la mainada, sigui quina sigui la persona i la professió.
Per acabar, és possible que Fran Rivera s’hagi equivocat en publicar aquesta fotografia a les xarxes socials. Però ni el defensor de l’infant, ni aquesta societat -tan permissiva amb altres pràctiques que perjudiquen directament al món de la mainada- tenen dret a jutjar-lo.

Un pensament sobre “Protegim la mainada

  1. Estic d’acord que cal respectar i mantenir les tradicions familiars que es transmeten de pares a fills, però considero imprescindible adoptar mesures que garanteixin la protecció dels infants. No podem exposar un infant a riscos innecessaris. La societat no hauria de ser permissiva quan un infant corre perill. El cas de Fran Rivera, torejant amb un nadó de cinc mesos, crec que és una imprudència. A més a més, no va adoptar cap mesura de seguretat, com seria el casc que porta l’enxaneta que corona el castell o el menor que va de paquet a les motos.

    Finalment, jo també considero que és cert que s’ha criticat més a Fran Rivera pel fet de ser famós, però aquest és el risc que corren els personatges públics i que sovint viuen de la premsa rosa.

    Liked by 2 people

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s