BENVINGUTS AL CIRC

La foto que Fran Rivera va pujar al seu compte de Twitter el passat gener es va convertir en trending topic en poques hores.

FullSizeRender

No només per la imprudència que suposa torejar, encara que sigui una vaqueta, amb un nadó de 5 mesos a plec de braços. Acte que penso que no és qüestionable, com portar un nen al cotxe sense les mesures de seguretat, o fumar al costat d’ells. Una irresponsabilitat absoluta.

La polèmica, la suscità ell mateix  defensant-se de les crítiques rebudes amb les paraules següents :

paquirri-bis[1]

Penso que en primer lloc, com a personatge famós—no cèlebre, però sí famós, no estaria de més que reflexionés una mica abans de penjar les seves piulades.

En segon lloc, el seu nivell cultural resta palès amb les diverses faltes ortogràfiques i gramaticals (per no mencionar el “por la gracia de Dios”), però al marge d’això, la seva justificació és la “tradició familar“. El seu pare va fer-ho amb ell i ell ho fa amb les seves filles….  i ja està.

20160125_cayetano4[1]

De fet, la LLei de Protecció del Menor és posterior a aquesta fotografía.

“La Convenció sobre els Drets del Nen, de 20 de novembre de 1989, ratificada el 30 de novembre de 1990. Transcorreguts gairebé vint anys de la publicació, s’han produït canvis socials importants que incideixen en la situació dels menors i que demanen una millora dels instruments de protecció jurídica, en nom del compliment efectiu de l’esmentat article 39 de la Constitució.” Vint- A – 2015-8470 Verificable en http://www.boe.es

 

En conclusió, per millorar i evolucionar cal detectar necessitats, qüestionar les tradicions i les certeses. Per posar un exemple:

A Espanya la mortalitat per accidents infantils ha baixat d’una manera notable , en l’actualitat s’estima que els nens moren un 50 % menys que el 1975 . (Revista Española de Salud Pública versión impresa ISSN 1135-5727 Rev. Esp. Salud Publica v.75 n.5 Madrid set.-oct. 2001)

Em quedo amb una de tantes respostes que va tenir, senzilla, però contundent:

La vecina rubia ‎@lavecinarubia

“Son las 14 hrs, las 13 hrs en Canarias y el siglo V en la cabeza de Fran Rivera”.

 

Per finalitzar afegiré que de tant en tant el món de l’espectacle serveix, com a mínim, per reflexionar i aprendre a ser una mica més crítics. Benvinguts al circ!

 

 

Un pensament sobre “BENVINGUTS AL CIRC

  1. Partint d’una anècdota, una foto penjada per Fran Rivera, amb la filla als braços, on surt torejant una vaqueta, aprofita l’autora per reivindicar els Drets dels Infants. A més a més, Fran es posa en evidència via piulades. Tot és gratuït. S’ho podia haver estalviat. L’article dóna a entendre que la societat ha avançat; però els famosos, no.
    Bona excusa, l’anècdota, per lligar-la amb l’evolució dels Drets dels Infants.
    En definitiva, un article força interessant . . .

    Liked by 3 people

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s