LA SITUACIÓ ECONÒMICA DEL PAÍS

La situació econòmica d’Espanya ha anat empitjorant desde l’any 2008,que va ser quan va començar la crisi.Espanya és un país que no havia desenvolupat gaire altres sectors que no fos el de la construcció i quan va decaure,tots els altres sectors la van acompanyar en la fallida.Quan la construcció estava en el seu millor moment,el preu dels pisos va pujar pels núvols i molta gent que els va comprar,ara s’han trobat que no el poden pagar.

Desd’ales-hores,aquest país no aixeca cap.Cada cop hi ha més població aturada i més desnonaments perquè les persones no poden pagar les hipoteques.Aquest país sempre ha tingut la mentalitat d’hipoteca,però tal com està la situació fa que tornem a pensar en un lloguer.I sobretot és millor no avalar ningú,perquè si aquella persona per problemes aliens no pot pagar li prenen la llar a ell i a l’avalador.

A aquest país ,a més et quedes amb el deute i sense llar,cosa que els altres països europeus et quedes sense la llar però el deute ja no el tens.D’acord que a vegades s’ha volgut estirar més el braç que la màniga,ja que s’havien demanat préstecs molt alts i les hipoteques eren molt elevades.També els bancs no posaven cap impediment alhora de demanar diners.Malauradament,vivim en una societat de consum i sempre volem més del que tenim i,és clar,ningú s’esperava que vingués aquesta crisi tan grossa.Des que tinc ús de raó,la més espectacular,i així,la gent ha perdut la llar per no poder fer front als pagaments.Però també hi ha hagut persones que no han viscut sobre les seves possibiltats i igualment ho han perdut tot.Per això noi s’ha de jutjar a tothom per igual.Han hagut d’anar a viure a casa dels pares i sobreviure amb la pensió que paguen a la gent gran.

També voldria destacar el tema dels joves que estudien carrera universitària.Avui dia és un luxe poder estudiar,perquè els preus de la universitat han pujat molt i a més els joves han de buscar oportunitats de feina a l’estranger a causa de l’atur i la falta de sortides laborals.

En definitiva,els nostres pares van lluitar molt perquè tinguéssim una societat millor que ells.Ho van aconseguir,però anem enrere com els crancs i en lloc de viure millor que ells estem vivint com els nostres avis.

Esther García

Un pensament sobre “LA SITUACIÓ ECONÒMICA DEL PAÍS

  1. És ben cert que des del començament de la crisi (l’any 2008), ara ja fa vuit llarguíssims anys, està costant moltíssim tirar endavant a aquest país. Això s’ha vist reflectit en uns índexs d’atur molt elevats, pèrdua de la llar davant la impossibilitat de continuar pagant la hipoteca, el retorn a casa dels pares per no poder ser independents per falta de feina o per tenir-ne una de molt precària, dacions ens pagament, etc. I per acabar-ho d’adobar, molts joves han de deixar d’estudiar per la gran pujada de preus per poder anar a la universitat o han de marxar a l’estranger en busca de millors oportunitats laborals.
    Creuem els dits i esperem que aquesta situació millori i que entre tots plegats puguem construir un futur millor i ple d’oportunitats per als nostres fills.
    Esther, penso que has descrit molt bé la realitat de la crisi econòmica i les seves conseqüències des del 2008. Has plasmat una bona radiografia de la situació actual d’aquest país.
    Lídia

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s