MALTRACTAMENT A LA DONA

maltractament

Des de fa molts anys vivim amb un problema  que és el maltratament de la  dona, ja que abans es veia com una cosa  més normal i avui en dia seguim amb el mateix problema.  Milers de dones el pateixen en el seu dia a dia. La diferència,  avui en dia aquest acte és castigat per la llei. Aquestes persones son agredides per part  de la seva parella  tant fisicament, verbalment, psicològicament i, fins i tot, arriben a ser víctimes d’abusos sexuals . Això es deu  a diversos problemes. No totes les dones són maltractades pel mateix motiu.

 

Les principals causes solen ser la gelosia, la inferioritat de la dona — veuen  a la dona com un objecte provocatiu—, l’estrès de l’agressor en el seu  dia a dia, l’obsessió que té cap a la  seva parella.  Creuen que així és la millor manera de tenir  a la dona sota el seu control , ja que ho acaben aconseguint però no pas de la millor manera que es pot. Cap persona es mereix haver de  passar per aquest tràngol ja sigui una dona com un home. En aquest punt, tots som iguals. Ningú no és inferior ni superior. Cal que quedi clar d’un cop.

 

Quan pateixis qualsevol  tipus de maltractament el millor és no callar-se , no deixar-se influir per la parella a força d’amenaces, no deixar passar el temps  i demanar ajuda al més aviat possible. Tot això pot arribar a provocar en la víctima depressió, fàstic, desconfiança, ganes de suïcidar-se, etc. Si veus que la teva relació cada cop va a pitjor i pot arribar a aquesta situació el millor és no continuar i així podràs evitar-lo. Avui en dia hi ha solucions per a aquest problema. No esperis fins a l’últim moment.  Has de mirar per tu i veure que no ets feliç,

An

Un pensament sobre “MALTRACTAMENT A LA DONA

  1. Estic d’acord amb el que planteja l’Ana en el seu article quant a maltractament a la dona. És una qüestió social en la qual s’ha de seguir treballant per aconseguir que el percentatge de ferits i morts disminueixi. Tot i així, m’agradaria recordar que també hi ha casos de maltractament a la inversa, és a dir, de dones cap a homes i que potser no es tenen tant en compte. Així mateix i malauradament, existeixen dones que aprofiten l’avinentesa per fer denúncies sobre agressions que han patit de les seves exparelles, sent aquestes totalment falses. És per això que penso que hem de conscienciar sobre totes les opcions i resoldre-les totes de forma justa.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s