Terratrèmol a Sant Climent de Llobregat

 

 

El divendres 10 de maig de l’any 2013, a les 22.00 h, tot va començar a moure’s, primer va ser molt suau quasi imperceptible i poc a poc va fer-se més fort, les cadires tremolaven, la làmpara anava d’un lloc a un altre, van caure els quadres que hi havia penjats. Tot es va moure amb molt rebombori.

El  terratrèmol va sacsejar tota la comarca. El sisme va durar molt poc. Crec que no més de 20 o 30 segons,  però va causar algunes destrosses. Vam tenir molta por. En sentir que tot tremolava, la meva família i jo vam sortir al carrer. Tots ens preguntàvem què havia succeït.

L’endemà, ja amb la llum del dia, és va veure la magnitud del terratrèmol. Havia causat danys material a les cases, hi havien esquerdes als edificis i també a la carretera. Afortunadament, no es va produir cap desgracia ni a la meva família ni la població en general.

Tot i que no és freqüent que es produeixin terratrèmols a la nostra comarca, no és excepcional que es puguin produir en el sòl català. Es calcula que cada 4 anys n’hi ha un de 4 graus a l’escala Richter. Res a veure amb els terratrèmol que amb molta freqüència es produeixen a l’Índia. Cal recordar l’últim a Nepal que va causar 8.500 mort i la destrucció  gairebé de tot el país. Què faríem si a casa nostra es produís un fenomen d’aquesta magnitud?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s