Aparatosa explosió de gas fa enderrocar tres edificis

Vora les tres de la matinada d’ahir, divuit d’agost, els bombers van rebre l’avís d’un veí que sentia una forta pudor de gas a l’escala veïnal del bloc de pisos número quaranta-u del carrer Tresols de Gavà (Barcelona).

En qüestió de set minuts, quatre dotacions de bombers i cinc ambulàncies ja eren al lloc dels fets. Just els va donar temps a desallotjar tot l’edifici afectat i els circumdants i, acte seguit, quan ja eren les 3.25h de la matinada, es va produir una gran explosió.

Per sort, no s’ hi van perdre vides humanes, però sí les d’un gos i un gat que havíen quedat tancats al balcó d’un dels habitatges en front del número 41, els amos dels quals es trobaven fora en aquell moment.

Després de l’esclat, tot i que no va causar danys humans, l’onada expansiva va trencar vidres, persianes i baranes que van sortir disparades en totes direccions. Va malmetre façanes, inclús, més enllà dels límits de seguretat establerts inicialment pels bombers. Aquesta greu fallada va provocar la indignació dels veïnsde la zona, ja que molts d’ells es trobaven fora els balcons observant l’escena.

Després de l’informe del tècnic dels bombers, en col.laboració amb els Mossos d’Esquadra, es va determinar que la causa havia estat una deflagració de gas butà d’una bombona. Es va deixar a mig tancar dins la cuina, a la segona porta de la primera planta del mateix bloc de pisos. L’amo d’aquest pis va haver de ser atès per un atac d’ansietat ja que en ser desallotjats va reconèixer als Mossos d’Esquadra que havia estat ell qui havia comès la imprudència. Així mateix, es preveu que tres dels vuit edificis afectats hagin de ser, finalment, enderrocats.

A hores d’ara, l’Ajuntament de Gavà ha habilitat el gimnàs del centre poliesportiu perquè tots els afectats tinguin un lloc cobert on passar la nit. A més, Serveis Socials i molts voluntaris han acudit a la zona per oferir aigua, aliments i suport humà.

 

Sònia DRG

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s