CASUALITATS CATASTRÒFIQUES

1425568281_642621_1425568411_noticia_normal

El dia d’ahir va ser llarg, dur i intens per a molts dels veïns i serveis d’urgència que conformen el Vallès Occidental.

Durant la jornada del passat dia van caure precipitacions de dos-cents catorze litres per metre quadrat en un període de tres hores a l’àrea del Vallès Occidental.

El succés va provocar la crescuda del cabal a la part final del Llobregat, el Besòs i els seus afluents. Així mateix es va originar una avinguda torrencial d’aigua que va causar la desaparició del barri de les Arenes a Terrassa, l’Escardívol de Rubí i moltes fàbriques de Sabadell, entre d’altres materials.

Els veïns de la zona han perdut totes les seves pertinences i a hores d’ara es troben allotjats a entitats públiques habilitades pels diversos ajuntaments. A més a més, s’han vist afectats els edificis públics, el patrimoni històric de les ciutats i empreses de gran prestigi internacional.

Els cossos i serveis de seguretat categoritzen el fet com una catàstrofe natural impossible d’evitar a la qual han associat el terme casualitat. Parlem, doncs, dallò imprevist i difícil de preveure, com si els permisos de construcció d’habitatges i d’indústries a vora del riu no haguessin estat atorgats per certs òrgans polítics.

En qualsevol cas, l’administració engegarà mecanismes d’atenció a les persones i famílies damnificades per tal de valorar les pèrdues causades. La Catàstrofe ha estat qualificada des d’un punt de vista polític com a inevitable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s