Les retallades

La salut és un estat complet de benestar físic, mental i social. Per tant la sanitat és un bé bàsic perquè les persones tinguin una vida plena .Dit d’una altra manera, la manca de salut afecta molt  la gent, ja que  si la persona no es troba bé no pot realitzar les seves necessitats bàsiques i, per consegüent, gaudir d’una bona salut.

 

Pel que fa a l’educació sanitària, és molt important sobretot a l’atenció primària, que és on es dóna les eines necessàries als pacients per portar a terme uns bons hàbits saludables i tenir criteri propi i al mateix temps fer un bon ús dels serveis sanitaris. D’altra banda, els centres d’urgències no estarien tan saturats.

 

Per aquest motiu, s’ha iniciat una campanya organitzat pel Departament de Salut que es diu “Truca al 061” pel  trànsit dels ciutadans cap als serveis d’urgències, cada vegada més plens i cada vegada amb més pacients que no necessitaven anar a un hospital,ja que amb uns serveis d’urgències mitjans més pròxims o una trucada telefònica no hi  hauria tant volum de persones als hospitals. Per exemple, trucar per  consultar  per una feble, un dubte de medicació o un dolor, qualsevol sanitari diplomat o llicenciat por accedir a la història compartida del pacient per tenir el màxim i poder orientar el pacient a prendre una decisió.

 

Evidentment,quan l’estat de salut d’una persona és òptim, té la capacitat necessària per fer la resta d’activitats d’oci, treball, estudis……en conclusió, tens autonomia.

S’ha de tenir en compte que l’educació, la seguretat i la sanitat és un conjunt i els tres són necessaris en les vides de les persones .

Un pensament sobre “Les retallades

  1. Hola,
    Un cop llegit l’article de “Les retallades”, penso que no queda explicat l’objectiu de l’article ja que el títol i l’article en el seu conjunt no tenen suficient relació,
    En primer lloc, crec que la tesi no ens aclareix el motiu de l’article. Tampoc el segon paràgraf ens apropa al tema principal ja que se’ns parla d’una forma generalitzada sobre la sanitat però no de les retallades. Solament, al final del paràgraf, trobo que una frase ens parla del problema de la saturació en els centres d’urgències. A continuació, ja ens dius una proposta del Departament de Salut per resoldre el problema.
    Per tant, la meva opinió és que hauries d’haver parlat des del principi sobre les retallades i, després, explica amb més profunditat el problema que hi ha als centres d’urgències.
    Tot i així, t’agraeixo que ens hagis proposat un tema tan actual. Penso que articles, com el teu, són necessaris per continuar el debat sobre una problemàtica que no ha acabat i que sofreixen els usuaris.
    Moltes gràcies, i endavant amb les reinvidicacions.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari