L’Educació al nostre país

L’altre dia vaig llegir un article al diari, el títol deia “L’educació a Catalunya mai serà com a Finlàndia” Feia una comparació on es veien les diferències entre ambdós models educatius i concloïa que Catalunya està anys llum d’ells. Malauradament té raó, no cal ser ministre d’educació per veure la deficiència del nostre sistema educatiu i comprendre que alguna cosa no funciona bé.
Podria començar dient que el nostre país no dóna les mateixes oportunitats a tothom. Cada vegada més, veig escoles públiques que van quedant degradades socialment, qui té diners pot pagar una bona escola i entorn per als seus fills i qui no en té ha de mantenir l’ esperança de que el seu fill sigui un estudiant excel•lent i aconsegueixi alguna beca.

nens-noves-tecnologies-la-torre-de-barcelona

Possiblement és aquesta segregació que fem que ja condemna a una escola sencera, és el peix que es mossega la cua. Algú va decidir deixar d’invertir en educació, deixar de créixer en aquest àmbit. Com a pare, sempre voldré el millor per al meu fill, així que aniré a buscar-lo on ho ofereixin; Com a professor, sempre voldré els millors recursos per treballar, el millor material, les millors instal•lacions i si no ho tinc, em desmotivaré veient la meva impotència per manca de suport; Com a estudiant, espero estar en les mans del millor guia per al meu futur, però primer, m’han de donar l’oportunitat de provar-me a mi mateix, de veure on puc arribar.
És per això, que ens hem de conscienciar per no posar límits a l’educació, aquesta serà el nostre futur. Hem de crear nous plans educatius, nous mètodes, fixar-nos en el que si funciona i deixar de banda el que no.
A mi m’ha regirat el cap l’article comparant-nos amb Finlàndia, però no cal que ens anem tan lluny: César Bona, es pot considerar un dels millors professors del país, l’any 2015 va ser l’únic espanyol nominat al premi Global Teacher Prize pel seu mètode d’ensenyament. Aquest any ressona el nom de David Calle, també nominat al GTP per crear un canal educatiu a youtube.

512OQuH5imL

Hem de recordar que invertir en educació és invertir en el futur, invertir en qualitat de vida.

Un pensament sobre “L’Educació al nostre país

  1. Hola Isa ,
    He llegit el teu article i el trobo que està ben estructurat i les idees ben exposades .
    Pel que fa al contingut , estic d’acord en què nostra educació està a un nivell per sota d’altres europees i que no hem de posar límits a l’educació però , l’article em sembla una mica pessimista . Cal teñir en compte la història recent del nostre pais , com la guerra civil i una dictadura de gairebé 40 anys, per comprendre el gran avanç que hem tingut . Fa només 40 anys en què el nivel d’analfabetisme era molt elevat i les universidades eres escasses i pràcticament inaccesibles per a les dones . Llavors , vull ser optimista i pensar que en un futuro no molt llunyà estarem al nivell educatiu dels països nòrdics . Per concloure , dir-te que l’article m’ha agradat molt i coincideixo amb tú en què , encara hem de millorar-lo molt , estic segura que ho aconseguirem.

    Liked by 2 people

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s