Com afecten les retallades del govern a la sanitat

Per estalviar diners tanquen plantes als hospitals. Què suposa això? Que estalvien en personal, materials, electricitat, neteja, manteniment, etc. Cada unitat comprèn noranta llits i en tanquen trenta, unificant personal i cobrint les festes i vacances sense contractar-ne de nou.

Això té unes repercussions. La infermeria actual ha lluitat per la especialitat i així poder donar una millor atenció i qualitat a la patologia específica en la qual s’ha format. Això vol dir que si un malalt de coronària el porten a una planta de traumatologia perquè la seva ha tancat llits, les infermeres no estan tan preparades per atendre’l i pot ser (quasi segur) que algun símptoma o signe se’ls escapa. Aquesta situació pot provocar un empitjorament del malalt que es podria evitar si es trobés ubicat en la seva unitat de referència. D’altra banda, això provoca  una inquietud i una angoixa a les infermeres perquè han de estar més alertes amb aquest malalt amb aquesta patologia aliena a la planta on es troba ingressat i suposa una atenció de menys qualitat que quan tracten les patologies per a les quals s’han format.

D’altra banda tenim els equips de facultatius que es troben ubicats a la planta pertinent; si un malalt empitjora de sobte, els tens allà mateix per poder dir-los “veniu corrent”. Què passa quan el malalt ha empitjorat i té els especialistes vuit plantes per sobre? Que, evidentment,  trigaran més en arribar. I sense anar-nos a gravetat imminent, simplement passar visita diària, els metges primer fan la seva planta i després passen per la resta on es troben els ectòpics, la qual cosa suposa un desplaçament de pujar i baixar plantes que fa d’això una pèrdua de temps i les hores de visita se’n van a vora del migdia, cosa que inquieta el malalt i els seus familiars, que potser han arribat a les vuit del matí per rebre informació, veient que la resta de malats han estat visitats ja que estan  ubicats i el seu familiar increpa les infermeres per què el metge passa tard.

Què volem? Volem que cada patologia estigui ubicada a la unitat que li pertoca amb l’equip pertinent i especialitzat. Volem una sanitat, un tracte i una atenció excel·lent ja  què estem qualificats per donar-ho si deixen de retallar.

Un pensament sobre “Com afecten les retallades del govern a la sanitat

  1. Hola Manuela,
    He llegit el teu article. El trobo ben estructurat i amb les idees ben exposades.
    Pel que fa al contingut, estic d’acord en el fet que s’haurien d’incrementar els ingressos en sanitat per agilitzar tots els tràmits i que els metges passin consulta més ràpid, ja que com bé dius al teu article, no pot ser que un malalt que ha vingut a les vuit del matí, segueix sense ser atès a les dues de la tarda.
    Per concloure, dir-te que l’article m’ha agradat molt i coincideixo amb tu.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s