Defensar l’educació com eina de desenvolupament social

1129Arran de la educació, sorgeix el canvi de tendència al consum. Per exemple, la moda, beure alcohol, fumar tabac o cànnabis pot deixar de ser una tendència habitual. Circumstàncies viscudes amb naturalitat durant dècades són la font del deteriorament de la convivència. Va sorgir un treball de recerca i educació, que volia conèixer el desenvolupament dels joves.

Les preocupacions i les circumstàncies que envolten el començament del consum de substàncies addictives, encara que les mesures de prevenció i comunicació no van ser prou, van definir un camí nou. La nova forma de responsabilitat educativa entre els pares, els educadors, la societat i els joves mitjançant l’enfortiment del sistema econòmic de la educació.

Aleshores, l’educació esta passant per una fase a la qual suposen que tots tenen a la seva disposició la informació i han de saber què fer. L’educació és part del mitjans de comunicació. Tot i que és fan moltes activitats, no es generen informes amb impacte per la comunitat què ha estat observada. S’han deixat passar els factors parentals, els factors de risc, els problemes emocionals i el rol de l’educador al procés d’educació, amb l’únic objectiu de fer un debat fonamentat a la economia.

barcelona_montjuc3afc_monument_sardanaMalgrat això, el nivell i la qualitat de vida europeu, fan visible que aquest debat econòmic hauria de ser redefinit. Recerques dutes a terme des de 1998 als païssos on s’ha pogut demostrar l’efectivitat dels programes educatius, han posat sobre la taula les necessitats de l’educació. Per una bona educació, per crear consciència a la comunitat, en cas de voler ser-ne una de segura i de saludable, fa falta augmentar els fons destinats a educació, esport, art, i la integració familiar a la comunitat.

Finalment, una petita mostra de la recerca del pla de joventut al qual estan treballant a Islàndia, pla de joventut per prevenir el deteriorament social generat per la població que no té una correcta educació, és a dir, que no han viscut el procés educatiu apropiat a les seves necessitats. Per exemple, les xifres de consum d’alcohol i tabac del joves entre 13 i 16 anys (5%alcohol i 3%tabac), comparades amb la mitjana europea (47% alcohol i 13% tabac), deixen en evidència la necessitat d’atendre les preocupacions i les necessitats dels joves; has d’educar el nen per no haver de castigar l’home, com va dir Pitàgores fa tants anys.

2 pensaments sobre “Defensar l’educació com eina de desenvolupament social

 1. Hola Virgínia:
  M’agrada molt la conclusió i el desenvolupament. M’ha faltat una bona tesi abans de començar l’argumentació perquè quan he començat a llegir no m’ha quedat clar què era el que realment volies defensar. Tanmateix, el desenvolupament m’ha agradat força. Estava molt ben redactat i era molt escaient i aclaridor. a més a més, estava ben fonamentat . El marc geogràfic també l’he trobat adient, està centrat a la població europea, a la qual pertanyem, i això fa que sigui proper i li dóna més credibilitat.
  Finalment, l’exemple d’Islàndia, que és un referent en educació a Europa, és molt representatiu del que argumentes.
  Ens veiem dimarts i ho podem comentar.

  Liked by 1 person

 2. Hola de nou,
  he fet una errada:
  …….aclaridor. A més a més….
  I voldria afegir que la cita final “has d’educar el nen per no haver de castigar l’home ” m’ha agradat molt.
  Gràcies per la paciència.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s