Sanitat pública i de qualitat

Les retallades en sanitat dels últims anys ha estat un fet que ha influït de manera negativa a la societat actual. El govern, una vegada començada la crisi econòmica, va fer retallades en un àmbit tan necessari com és la sanitat, la qual es considera un dret fonamental per a les persones. Per aquesta raó defensaré la necessitat de millorar la seva situació actual i la importància de no continuar fent-la malbé.

En primer lloc, dins l’article 43 de la Constitució, trobem el dret a la protecció de la salut i al deure que tenen els poders públics per organitzar-la mitjançant les mesures necessàries. Aquest dret s’ha vist menyspreat, ja que l’accés i la qualitat de la sanitat han disminuït de manera considerable en els últims anys. És un fet intolerable per a la humanitat considerant que existeixen altres àmbits en els quals es podria haver retallat abans que en salut.

En segon lloc, considero que el fet de no patir cap malaltia, fa restar importància al que suposa tenir salut. Per tant, quan tot va bé no ens adonem de com ha empitjorat el sistema sanitari, però en el moment que tenim un problema o necessitem atenció sanitària urgent, és quan veiem el que tenim. Per això mateix hem de començar a defensar la nostra sanitat, que ha de ser pública, de qualitat, accessible, gratuïta…

Finalment, vull fer referència als professionals sanitaris. Estem qualificats per cuidar persones, sigui en situació de malaltia o en qualsevol altre moment de la seva vida. Segons diferents estudis, Espanya és un país amb una infermeria ben preparada i capacitada per fer la seva feina. Tot i així, molts professionals marxen a treballar fora per les condicions de treball que es donen aquí. Per exemple, la ràtio d’infermera-pacient ha augmentat considerablement als últims anys i això suposa no poder fer bé la nostra feina i que hi hagi menys contractació.

Amb tot això, després de la meva experiència treballant com infermera, m’agradaria que entre tots fem una millor sanitat i que la defensem com un dret indispensable que és. Per acabar citaré una frase per reflexionar sobre aquest text: “La salut no ho és tot; però sense, la resta no es res” (Schopenhauer).

 

love-313417_960_720

 

 

 

3 pensaments sobre “Sanitat pública i de qualitat

 1. Hola,

  Vaig llegir el teu article d’opinió i estic molt d’acord, has utilitzat arguments força importants i també has ofert la possibilitat de conèixer de primera mà a la percepció i el sentiment d’una persona què viu la realitat de les retallades a la sanitat. Els raonaments des del punt de les observacions dels treballadors de la sanitat, poden descriure aquelles situacions, les quals des de fora no podem experimentar els usuaris i altres.
  La forma d’explicar els arguments ha estat molt bé fonamentada, aclaridora i es pot seguir la idea del teu article amb molta fluïdesa.
  Ja podrem seguir conversant en classe, sobre les raons per no fer aquest tipus de retallades.

  Salutacions

  M'agrada

 2. Bona tarda,
  He llegit el teu article d’opinió i estic totalment d’acord que en els últims anys la Sanitat ha patit fortes retallades del Govern.
  No cal anar gaire lluny, en les notícies es pot veure els hospitals plens de lliteres pels passadissos amb la gent gran, sobretot, sent atesa pel metges i infermeres. Qui no té un familiar o amic q hagi patit aquesta situació? I les llargues llistes d’espera per poder operar-se? Plantes buides, quiròfans tancats, manca de personal… Tot una sèrie de despropòsits per portar al fracàs la nostra potent i envejava Sanitat Pública.
  M’agradaria poder amb aquest escrit trencar una llança a favor d’aquests professionals que viuen i es desviuen per les persones malaltes grans on petites, d’aquí o d’allà, pobres o riques que amb el seu tarannà acompanyen amb la seva mirada amiga, amb les seves mans obertes als nostres pacients.
  Gràcies per la vostra vocació perquè això es el q us fa ser grans.
  Gràcies metges, metgesses, infermers, infermeres, zeladors, auxiliars… Sou el nostre tresor!
  Rep la nostra salutació,

  M'agrada

 3. Bona tarda acabo de llegir el teu article d’opinió on has parlar com jo de les retallades en Sanitat .
  Estic totalment d’acord amb tot el que dius i sobre tot m’agrada que parles tu , una persona que treballa en el sector sanitari i per això saps de primera mà com afecten unes retallades al sistema sanitari del nostre país .
  Et felicito companya de com has redactat l’article , està molt ben estructurat i s’entén tot el que vols explicar.
  Com he dit abans coincideixo amb tu en què un país que retalla la Sanitat és un país que la seva societat serà la primera afectada.
  PROU RETALLADES EN SANITAT!!

  José Nosea

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s