Cinc moments del curs c2

Quan miro cap endarrera recordo la imatge del primer dia de classe, nou professor, nous companys, nou curs i moltes ganes de treballar. Però la sorpresa fou que ens començarem a fer preguntes entre nosaltres, les posarem en un paper, el penjarem a la pared i un altre company ens va anar presentant a la classe. En aquell moment vaig veure que aquest curs seria diferent. Quina llàstima que el temps passi tan ràpid quan t’ho passes bé.

Tot el curs ha estat ple de moments especials, com el primer dia de classe, que ja he comentat, la metodologia d’aprenentatge, l’Acta, el treball del Llibre de les bèsties, el logotip de la classe, el vídeo que vàrem grabar, el vídeo de la Laura Borrás, els articles dels companys i els jocs a meitat de classe.

En primer lloc, m’ha sorprés la metodologia d’aprenentatge del Jaume, ja que ha estat especial, divertida i innovadora. Els temes els hem treballat molt, però d’una forma col·laborativa, sempre en grups. El Jaume sempre ha estat al nostre costat resolen els nostres dubtes i explicant-los tantes vegades com fes falta. A més a més, ens ha donat recursos per continuar estudiant i aprofundint en la nostra llengua, la qual cosa ens servirà en un futur.

trabajo en equipo, la unión conlleva al éxito | 880

Un moment especial de cada dia ha estat l’Acta de la classe i la forma de triar l’afortunat que l’havia de fer: el Jaume amb una baralla de cartes de poker feia un sorteig molt divertit per veure a qui li tocava fer l’acta.L’Acta servia per treballar al començament de la classe les perles ( faltes ortogràfiques i de puntuació ) que se’ns havien colat al realitzar-la. Aquesta acta estava molt treballada pels companys/es ja que reflectia amb cura el que havíem fet a classe. També es publicava al blog i, així, tothom podia consultar el que havíem treballat a classe.

IMG_20170429_111332

També em va agradar molt la forma de recordar l’Any Ramón Llull ja que vam treballar el Llibre de les Bèsties d’una forma molt original. El Jaume ens va repartir en grups, que anaven canviant, i cada grup va treballar un capìtol del llibre. Després de fer resums i de parlar del llibre, vàrem acabar fent el nostre resum de grup per triar el que creiem millor. Així, el Jaume ens va fer treballar d’una forma col·laborativa i ens va fer analitzar la feina de la resta dels companys, la qual cosa va ser molt constructiva. Però, com sempre, el joc va formar part del moment ja que el Jaume va aprofitar per fer-nos triar els nostres personatges reals a diferents àmbits; com el polític o el de l’esport.2

L’altre moment que voldria destacar és la forma com el Jaume ha aconseguit unir la classe ja que quan hi ha dos o tres grups molt identificats és fàcil un cert tancament entre ells, però, en canvi, el Jaume amb els jocs que proposava a meitat de classe i la forma de treballar en grup la matèria ens ha fet anar perdent la vergonya i creant uns vincles molt macos entre els companys. Sempre recordaré el vídeo per explicar la locució a nivell de que vaig fer amb la Manuela i la Concha. Que bé ens ho vàrem passar!

També m’agradaria destacar els articles i les opinions de tots els companys perquè he gaudit i après molt. A més a més, com que s’han publicat al blog Els veïns del C2 sempre podrem recordar aquest curs tan especial.

Amics, ha estat un plaer compartir aquest curs amb vosaltres!!!

CLASE C2

Tot això, no cal dir-ho, no hagués estat possible sense el Jaume. Jaume, gràcies per fer-me guadir del curs i ensenyar-me quan d’important és l’actitud positiva i emocional per ensenyar una matèria.

Un pensament sobre “Cinc moments del curs c2

  1. I aquí em trobo jo, davant l’ordinador per respondre la carta del Victor. Tot just acabar el teu escrit, m’han aparegut una barreja de sensacions que et descriuré, primer de tot dir-te que comparteixo la teva opinió respecte l’organització de les classes, haig de dir que solament porto dues, però veig que segons la descripció d’aquestes s’ajusten al que he viscut: innovadores i divertides.

    Quan he finalitzat la teva carta he pensat que: tant de bo aprovi el curs! tinc certa inquietud referent a la part final: els exàmens. Serà un camí ple d’anècdotes com les que has escrit i estic desitjant iniciar-ho.

    El primer dia a l’aula va ser diferent al primers dies de qualsevol classe a la que he assistit, solament dir-te que al professor es va disfressar de sergent, amb això pots fer-te una idea, però no et vindrà de nou, imagino. Estic veient que es tracta de classes de català 2.0 al treballar amb eines com blogs, instagram o properament twitter i tinc molta curiositat per veure que ens depararan les pròximes classes. Saluts!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s