L’educació i la igualtat de gènere

Tallers_igualtat_gA_nere_Institut

Per què hi ha una clara tendència a utilitzar llenguatge sexista?

Nena, rosa, nina, cuina o nen, cotxe, blau, bomber… als  infants pot afectar-los emocionalment, ja que actualment ens trobem més de dues realitats a la societat en si. No tots els infants tenen les mateixes necessitats   ni   aspiracions  i  utilitzar un llenguatge  sexista el pot fer sentir  exclosos o confosos. S’hauria  d’educar  des  de  la igualtat  perquè  des   de  ben  petits  vegin  amb normalitat les diferents realitats que hi ha a la societat i que una nena pot ser bomber o un  nen  esteticista o  ballarí  sense que  l’excloguin.

Qui som per jutjar el sentiment d’un infant?  És  ètic  dirigir  una  educació  sexista  a l’escola?  Segons un estudi del Ministeri d’educació d’EUA, en comparar els resultats acadèmics en centres mixts  amb els d’un sol sexe, concloem que no es millora el resultat sinó que fomentem el sexisme entre infants i es reforça l’estereotip de gènere.

sant jordi invers

L’observatori Basc  de la Joventut va presentar un estudi basat en el sexisme a les xarxes socials  entre joves de 13 i 17 anys  on  s’observa clarament  on a  aquestes  edats tant els nois com les noies veuen de manera normal el tracte sexista i no pensen que  això els pot afectar  el dia  de  demà. Aquestes dades són preocupants perquè segons estudis, això pot fer augmentar els casos de violència de gènere ja des d’unes edats molt precoces. Observem que a aquestes edats els adolescents veuen de manera totalment normalitzada el  fet   que  una  parella  tingui  gelosia  com  a  mostra  d’amor.

Deixem-nos  de  contes de  prínceps  i  princeses  i  preparem  els  nostres  fills  per  a  la  vida real fora d’aquesta cúpula de vidre que  els tenim acostumats.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s